Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Vulkanische land/wijnbouw

Er zijn weinig wijnen die zo tot de verbeelding spreken als die afkomstig zijn van vulkanische bodems. In de wijnen ervaren we de energie die een vulkaan uitstraalt, voelen de kracht van uitbarstingen, proeven de unieke eigenschappen van de terroir en waarderen we de inspanningen van de wijnboeren die soms onder zeer uitdagende omstandigheden moeten werken.

Er bestaan echter ook talloze misverstanden over het nut en de noodzaak van vulkanische bodems, wat ze kenmerkt en wat het effect is op de wijn. Zo wordt het begrip ‘mineraliteit’ vaak in verband gebracht met vulkanische wijnbouw, terwijl velen niet eens weten wat het precies betekent.

Nijhuis Consultancy & Services (NCS) organiseert een tweetal educatieve workshops in samenwerking met “Volcanic Agriculture of Europe”, een internationale organisatie die de promotie van wijnen uit Soave, Monte Lessini en Santorini en kazen uit de Monte Veronese verzorgt.

De workshops zijn een unieke mogelijkheid om te leren én ervaren wat vulkanische landbouw precies inhoudt en wat de voordelen zijn op het gebied van typiciteit, kwaliteit én duurzaamheid.

Naast vele wetenswaardigheden over vulkanen, vulkanische landbouw en mineraliteit, worden er ook wijnen gepresenteerd uit de Italiaanse wijnregio’s Soave en Monte Lessini. Daarnaast proeven we wijnen van het Griekse eiland Santorini en maken we kennis met kazen uit de Monte Veronese.

Om het nuttige met het aangename te verenigen, worden alle deelnemers na de workshops een lunch aangeboden, uiteraard ook met producten uit voornoemde regio’s. Ook dit jaar is gekozen voor een aangename spreiding qua locaties. 

WORSHOPS VULCANIC AGRICULTURE OF EUROPE
Dinsdag 17 september 2024; Roemer Food & Wine, Utrecht
Woensdag 18 september 2024; Restaurant de Rozario (*), Helmond

Het programma voor beide dagen is gelijk:
11.00 – 11.30 uur: ontvangst en registratie
11.30 – 12.30 uur: educatieve workshop
12.30 – 15.00 uur: lunch

Per workshop is plaats voor 30 personen, uitsluitend professionals: pers, handel, educatie en horeca.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden; alleen bij een ‘no-show’ wordt een compensatie van € 50,00 in rekening gebracht.

Voor meer informatie en aanmeldingen: fred@fred-nijhuis.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word