Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

Ultieme wijn-spijs workshops met Piëmontese wijnen voor leergierige sommeliers

Piëmonte is natuurlijk bekend om wereldberoemde wijnen als Barolo en Barbaresco, vaak in combinatie met typische culinaire verwennerijen uit de streek, zoals de onvolprezen truffels. De regio beschikt echter over nog veel meer unieke druivenrassen en wijnen die uitstekende kunnen aansluiten op de Nederlandse gastronomie zoals je binnenkort zélf kunt ervaren!

I Vini del Piemonte promoot wereldwijd Piëmontese wijnen en in september richt ze haar focus op Nederland. In samenwerking met drie restaurants die bekend staan om een eigenzinnige kijk op culinaire mogelijkheden, worden drie educatieve workshop georganiseerd voor professionals uit de horeca en gespecialiseerde pers.

De sessies worden niet voor niets workshops genoemd, want het worden interactieve bijeenkomsten waarbij iedereen zélf spannende wijn-spijs combinaties kan ontdekken.

Tijdens de drie 5-gangen lunches staan telkens circa 15 totaal verschillende wijnen ter beschikking waarmee naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd. Naast enkele Barbera’s en Nebbiolo’s komen ook minder alledaagse druivenrassen op tafel, zoals de Ruchè di Castagnolo, Grignolino, Arneis, Nascetta, Baratuciat, Albarossa en Verduno Pelaverga.

De workshops zijn een perfecte gelegenheid om je horizon te verbreden, volgers en gasten nieuwe wijn-spijs combinaties te bieden en je nog meer te onderscheiden.

Na een korte inleiding over de betreffende druivenrassen en wijnen, ontdek je zélf de gastronomische kwaliteiten van Piëmontese wijnen van gerenommeerde wijnhuizen als Bava, Braida, Cocchi, Franco Conterno, Malvirà, Podere Ruggeri Corsini, Sordo Giovanni, Tenuta Olim Bauda, Travaglini en Villa Giada.

Om velen tegemoet te komen, is gekozen voor drie restaurants in diverse delen van Nederland en tevens voor drie verschillende dagen; even aangenaam als efficiënt.

Data en locaties zijn:

  • Maandag 23 september 2024: Restaurant Pollevie, ’s Hertogenbosch
  • Woensdag 25 september 2024: Restaurant Hemel & Aarde, Utrecht
  • Donderdag 26 september 2024: Restaurant Triptyque (*), Wateringen

Het programma is alle dagen gelijk:

  • 00-11.30 uur: ontvangst
  • 30-12.30 uur: inleiding door Fred Nijhuis
  • 30-15.00 uur: 5-gangen lunch met vrije keuze uit circa 15 wijnen
  • Aan deelname zijn geen kosten verbonden, aanmelden is wel verplicht.
    Bij een no-show moeten we wel een compensatie ad € 50,00 in rekening brengen.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar fred@fred-nijhuis.nl en je aanmelding wordt direct bevestigd. Wacht niet te lang, want per sessie zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word