Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

NCS werkt graag samen met:

WORKSHOPS!!!

Eventuele vermelding van auteursrechten

Het plannen en soms opnieuw plannen van workshops en andere evenementen etc. is en blijft een boeiende uitdaging. Het schuiven zorgt ervoor dat mensen soms wel en soms juist niet kunnen deelnemen. Daarnaast moet ik rekening houden met het Dorpshuis dat soms andere prioriteiten moet stellen bij het toewijzen van de zaal en ik de agenda toch weer moet aanpassen. Ook het aanbod is soms wat lastig in te schatten en dan vooral omdat ik niet zelden ineens veel meer wijnen heb verzameld dan ik in 1 avond kan behandelen. Daarom bijvoorbeeld niet 1 workshop Maremma, maar 3!

Gepland staan (en hiermee komen eerder aankondigingen te vervallen):

Donderdag 19 september 2024: Cirò
Een grote, unieke selectie wijnen uit Calabrië, zowel wit, rosé als rood, inclusief de nodige wijnen die binnenkort de felbegeerde DOCG-status zullen krijgen.

Woensdag 02 oktober 2024: Collio
Eén van de beste regio’s in Italie voor witte wijnen, zowel monocépages als prachtige blends, soms opgevoed in RVS, soms met een houtlagering en soms vergist en/of gerijpt in anfora’s.

Donderdag 14 november 2024: Spanje
Gebaseerd op een wijnreis door de regio’s Valencia, Utiel-Requena en Jumilla. Een fraaie selectie wijnen van diverse druivenrassen, producenten en jaargangen.

Woensdag 11 december 2024: Maremma 1 – Vermentino
We proeven waarom de Vermentino zich heeft ontwikkeld tot één van de meest populaire witte druivenrassen in Toscane. De selectie is aanzienlijk en zeer gevarieerd, met uiteraard ook de allerbeste wijnen uit de Vermentino competitie die kortgeleden heeft plaatsgevonden.
 
Dinsdag 7 januari 2025: Maremma 2 – Morellino di Scansano

Ooit uitgeroepen tot het beste alternatief voor Brunello, maar inmiddels alles behalve een kopie. Wijnen met een eigen identiteit waarin gulle karaktereigenschappen een hoofdrol spelen.    

Dinsdag 21 januari 2025: Maremma 3 – Montecucco
Niet alleen ‘vulkanische sangiovese’, maar ook boeiende rood en interessant rosé van kleinere en grote wijnhuizen; nu nog relatief onbekend, maar in vele opzichten erg interessant en daarom in opkomst.

Voor alle workshops geldt:

Plaats: Dorpshuis Tuil
Aanvang: 19.30
Einde: uiterlijk 22.00 uur
Deelnemers: minimaal 10, maximaal 14
Kosten: € 87,50 incl. BTW en minimaal 15 wijnen (doorgaans 18 of ‘iets’ meer) en hand outs van de presentatie. Trouwe deelnemers en leden VVN, NWG en NGS krijgen 10% korting.

Voor het drieluik geldt: bij aanmelding voor 1 sessie 10% korting, 2 sessies 15% korting en voor alle 3 de sessies 25% korting.

PS
Er zal in 2025 beslist ook een workshop Balkan komen, maar ik beschik nog niet over de juiste selectie wijnen en zoals jullie weten, neem ik dat altijd zeer serieus. Wordt vervolgd!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spread the word